Hva er sunn helse?

27. januar 2019

I dag lever vi i hastighetens tid, og skal gjøre mest mulig på kortest mulig tid. Vi ønsker å spise sunt, trene regelmessig, være sosiale, yte best mulig på jobb, være en god forelder og en hel del andre ting. Det kan noen ganger virke som pendel har svingt litt langt over til den ene siden, sett i forhold til da jeg vokste opp på seksti-tallet. Vi kan ikke reversere tiden, men noen ganger kan det være på sin plass og spole litt tilbake i tid. Hvordan levde vi, og hva var bra?

Var det bedre før?

Jeg tenker tilbake til min oppvekst, og hvilke verdier jeg fikk med meg fra barnsben av. Vi var mye ute i frisk luft, og vi var med å plukke bær i skogen. Vi sanket sopp eller plukket kongler som vi brukte når vi skulle grille. Plukket blåskjell i sjøen og laget neslesuppe. Om vinteren var det skiturer og bålbrenning.

Maten var hjemmelaget fra bunnen av, og vi var alltid samlet rundt middagsbordet. Når høsten kom var fryser og skap fylt opp med kjøtt, frukt og grønnsaker. Minnene går også tilbake til mine besteforeldre som var ivrige i tur og mark, og sanket med seg det som var. De hadde frukt og bær i hagen og kjøkkenhage full av friske grønnsaker. Jeg fikk være en del av dette, og det var som himmelrike for meg. Bake lefser i bryggerhuset med mormor, eller lage blåbærsuppe på hytta med farmor. Jeg tenker tilbake på disse minnene, og ser at det har vært grunnpilarene til at jeg har et inderlig ønske om å leve et sunt liv i dag.

Dr. Christina Cook i Rain International sammenligner Soul med våre mødre – de er grunnpilarene i livene våre. Jeg sender en ærbødig takk til alle mødrene i generasjonene før meg som har bragt dette videre. Fra mor til datter, fra kvinne til kvinne.

Løsningen

Jeg ser nå at vi alle lever liv i hastighetens tid, og klarer ikke å leve opp til tidligere generasjoners matauke. Utviklingen går videre og vi lever på en annen måte, men kroppene våre trenger mer enn noen gang riktig næring. Derfor jeg jeg glad for at vi har fått tilgang til så gode produkter fra Rain.

Soul er som vår mor, og Core som vår far som Dr. Cook sa på Norgeslanseringen 19. januar.

Ved hjelp av Soul og Core er jeg sikret at jeg får i meg nok av riktig næring hver eneste dag.

En enkelt pose med Soul inneholder antioksidanter og sunne fettsyrer fra

 • 8-10 porsjoner frukt
 • 8-10 porsjoner grønnsaker
 • 2-3 porsjoner nøtter

Hemmeligheten er at frøene inneholder 30 ganger mer næringsstoff og kraft fra antioksidanter enn frukten eller grønnsaken som ligger rundt frøene.

 

Del gjerne
 • 38
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Jorunn Kolmos

About the Author

Jorunn Kolmos

Diabetesveileder & HelseCoach Forhandler av Rain produkter E-post: post@jorunnkolmos.no www.jorunnkolmos.no Telefon: 414 30 790

Follow Jorunn Kolmos:

>